5 kritikus tényező, amitől védeni kell a fafelületeket

Fedezze fel Ön is bevált és kipróbált megoldásunkat.

A fafestéknek óvnia kell a fát:

  • az UV sugárzástól – hogy ne fakuljon ki
  • a túlzott nedvességtől – hogy ne duzzadjon meg, ne korhadjon el
  • a hőingástól – hogy ne repedezzen meg
  • fagytól – szintén a repedések és a korrózió miatt
  • a kártevőktől – a fát elcsúfítják a kártevők okozta lyukak, járatok, és a fa nem tudja megőrizni biztonságos tartását

Tudja meg most, mi az a Protektor favédő festékbevonat!

A Protektor favédő festékbevonat, röviden Protektor fafesték egy korszerű technológián alapul: nanotechnológiás kerámiagömböcskéket tartalmaz, melyek hővédelmet biztosítanak a felületnek a hővisszaverés elvén, ezen kívül diffúzióképességével is segítséget nyújt. A bevonat a membránhatásnak köszönhetően kifele ki tudja párologtatni a vizet a külvilág felé, de a vízlepergető hatás és a rugalmasság miatt a csapadékot alig engedi bejutni a faanyagba.

Emellett a kerámiagömböcskék egy hővisszaverő felületet alkotnak a faszerkezeteken, így kiküszöbölve a hőingás okozta károsodásokat. A speciális összetételű kötőanyag bizonyos fokú repedésgátló tulajdonsággal rendelkezik, így nem kell attól félnie, hogy lepereg a festék a fáról, és évente csiszolni, újrafesteni kellene a felületet. A Protektor festékbevonat hosszú évekig védi a fafelületeket (vizsgálati teszteredmények alapján 5000 UV óra, kb 30 év a gyártó szerint)! Ismerje meg, mit mondanak a vevők: (VIDEÓS REFERENCIA)

Amit még a Protektor fafestékről megtudhatsz

A Protektor fafesték fedőfesték, így elrejti a fa hibáit, a csúnya részeket és esztétikus, egyenletes, homogén felületet alakít ki. Több-százféle színre színezhető, így kedvére válogathat közöttük, és Ön döntheti el, hogy fafelületeinek milyen színe legyen. Ha szennyeződés éri (pl. kézlenyomat kerül rá, sár ráfröccsen, kutya nekidörgölőzik, stb.), egyszerűen egy nedves szivaccsal eltávolíthatóak róla a szennyeződések.

A Protektor fafesték alkalmazható az alábbi fafelületekre:

  • faházak, rönkházak, gerendaházak külső és belső felületeire

  • lambériára

  • kerti bútorok, korlátok kezelésére

  • verébdeszka hosszú távú védelmére

  • fa ablakkeretek, ajtók lefestésére

Hogyan kell alkalmazni a Protektor fafestéket?

Csiszolja le a nyers fáig a felületet. Távolítsa el róla a csiszolmányt. Szükség esetén használjon impregnálószert a gombásodás, penészesedés, stb. kezelésére. Használja a Protektor mélyalapozót tapadóhíd képezésére. Hordja fel 2 rétegben ecsettel, hengerrel vagy szórással (airlesses, dugattyús készülékkel) a Protektor fafestéket a felületre. Élvezze akár hosszú évekig az eredményt. Ilyen egyszerű!

 

Mennyibe kerül a Protektor fafesték?

Kültéri fafesték

Beltéri fafesték

Scroll to Top